LITE FÖRÄNDRINGAR

Vi har gjort några förändringar på Ponnyn. När ni kommer in möts ni av detta numera. Här kommer det finnas information till er föräldrar om vad som händer på avdelningen och även blanketter som ni kan tänkas behöva. Kommer fortfarande ibland att sättas upp information på ytterdörren på sådant som är extra aktuellt.

IMG_8172

Vi har sedan tidigare haft tavlor där vi satt in barnens bilder och de finns kvar och kommer snart att fyllas med barnens målningar men nytt är den bruna tavelramen där vi kommer att sätta upp lite dokumentationer vi gör om vad barnen får vara med om.

IMG_8173

Vårt vilrum har vi även tänkt ska utformas som ett litet upplevelse rum.  Det kommer att fyllas på mer efter hand som förhoppningsvis kommer att sätta igång barnens tankar och funderingar. Vi smygstartade redan innan semestern med att bara lägga en stor spegel på golvet och barnen blev genast nyfikna och några gick fram väldigt försiktigt och tittade. Att titta i en spegel som ligger på golvet kan ge en helt annan känsla än att se sig själv i en spegel som hänger på en vägg. Nu har vi också fått upp några känsel tavlor. Här vill vi ge barnen möjlighet att känna på olika material allt från mjukt, taggigt, kallt m.m.

IMG_8169

Vi har tidigare haft två glasmontrar i entren på väggen men vi kände att barnen haft svårt att se det som stått högt upp i skåpen. Vi ville också att barnen skulle får möjlighet att under längre tid får titta på sakerna så vi plockade ner ett utav skåpen och tog och satte upp inne på avdelningen och så här bra blev det och nu väntar vi bara på att få fylla det med barnens egna skapelser.

IMG_8170

Vi hittade små känselpåsar i en gaderob som vi satte öljetter i så att vi kunde hänga upp dem på väggen. I dessa påsar gömmer det sig olika saker, varmt välkomna in och se om ni kan känna vad det är som döljer sig i de olika påsarna.

IMG_8174

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *