Tisdag v.36

Vi har samlat oss i olika grupperingar under förmiddagen. De äldsta 5-åringarna hade premiär för sin ”gruppaktivitet”. Vi började med lek i vår härliga lekhall och använde rutschkana och olika balansföremål. Av våra stora kuddar byggde vi ett mysigt hus med sköna fåtöljer som vi provsatt. Vi hade lite samling förstås. Efter vår inledningssång tog vi fram ett papper och la på golvet. Vi ritade av ett barn (efter att har förlängt pappret lite, barnen har ju växt på längden!) och barnen hjälptes sedan åt att i tur och ordning rita ut hår, naglar, ögon, öron, kläder etc som barnen tyckte behövdes.  Resultatet hängde vi upp på väggen i lekhallen. Den stora frågan kvarstår dock; vad ska ”figuren” heta som vi skapat tillsammans. Det tål att tänkas på…

På Solstrålarnas lilla samling tog vi fram en skattkista! I den fanns det lite olika saker som vi sjöng om tillsammans, grodan, råttan, bilen och en gris.

IMG_7703

På Nyckelpigornas lilla samling sjöng vi om färgerna och pratade om vad vi hade för färger på oss. Känner ni igen sången? ”Vit, vit, vit är mössan på mitt huvud, vit, vit, vit är dräkten som jag bär..”

IMG_7704

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *