TEMA UPPSTART 8/9-2015

Idag startar vi igång med vårt tema arbete på Stallet, vi har valt att jobba med denna bok.

September 2015 009

Denna gången började vi vårt arbete med att dramatisera boken.

023

Här kan ni se vår Fia och alla hennes djur kompisar. Boken handlar om att alla ska få vara med men ibland finns det saker som gör att det inte är möjligt. Alla djuren vill åka med i cykelkorgen när Fia cyklar på sin nya cykel. Fia säger att alla får åka med, men giraffen Affen är så stor så han får helt enkelt inte plats i cykelkorgen och kan därför inte åka med. Detta gör att han blir ledsen. Men när Fia cyklat ett tag vill hon sedan gunga istället  tillsammans med alla djuren och då visar det sig att alla djuren är för små och ramlar av gungan utom giraffen Affen som kan gunga för han är så stor att han kan hålla sig kvar i gungan.

Föreställningen lockade till många skratt och det blev många funderingar efteråt där några började fundera över varför giraffen hade varit ledsen. Föreställningen satte igång många tankar och funderingar som ledde till många intressanta samtal. Nu kommer vi att samtala vidare i de olika grupperna  och så blir det spännande att se vart barnens tankar kommer föra oss vidare i detta tema arbete.

Vi kommer att spela upp denna en gång till, så hoppas vi att alla ska få möjlighet att se föreställningen. Skulle någon ändå missa har vi filmat med vår Ipad så det finns möjlighet att se föreställningen ändå. Sen får vi se om det blir ännu fler föreställningar och kanske blir det då barnen som spelar för oss.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *