Skogspromenad

Idag bestämde vi lite hastigt och lustigt att vi ville gå till skogen. Att ta sig till skogen innebär en hel del prövningar och mycket att tänka på. Barnen ska hålla varandra i handen, oftast två och två, eller håller de en vuxen i handen. Det gäller också att gå på rätt sida av vägen, det gäller att gå i kanten och dessutom hålla lite koll på sin kompis. Vi är noga med att titta oss för när vi ska gå över vägen för att se efter så det inte kommer bilar när vi ska passera.

Väl framme i skogen sätter lekarna fart. Barnen letade efter kojor, eller funderade på om de kunde bygga en själva?. Ett omkullfallet träd blev en rymdraket, som turligt nog visade sig ha automatiska säkerhetsbälten. Vi hittade en ensam pytteliten rymdsvamp, som senare visade sig ha en hel familj bakom en gran.

Vi jämförde också tall och gran. Vi tittade på hur de olika barren såg ut och hittade även kottar från både granen och tallen.

En härlig promenad som visade sig innehålla massor av fantasi, skapande och gav oss upplevelser med nästan alla sinnen. Och på väg hem tränade vi oss igen på hur man går i trafiken.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *