En ”vanlig” dag på Spiltan

En dag på Spiltan innehåller massor av lärsituationer, möten och annat spännande.

Då barnen bakar upptäcks nya skapelser, tekniker och spännande samtal uppstår. De lär varandra hur man kan göra nya saker, vi pedagoger kommer med tips och idéer och ställer utmanande frågor. Vi pratar om lösningar och sätter ord på det som skapas.

När vi läser tillsammans upptäcker barnen nya ord, de får använda fantasin. Vi möts i en värld utanför förskolan och kan prata om olika världar, djur, känslor…..här är möjligehterna till samtal oändliga och jätteviktiga i barnens språkutveckling.

 

Att få använda kroppen i aktiva lekar är viktigt. Barnen utmanar sig att testa sin motoriska förmåga men även sin kunskap i hur man kan bygga något som bär eller duger till just den här formen av lek. I samarbetet uppstår diskussioner och barnen får lösa problem tillsammans. Hur ska vi kunna få till ett tak?, hur ska vi komma över dit?, vilken kudde behövs för att komma runt dit?

Vårt showrum används ofta och där sjungs det och dansas det. Här är barnen tillsammans och utbyter erfarenheter över gränserna. De yngsta barnen är tillsammans med de äldsta, de tysta barnen gör sin röst hörd….

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *