Veckorna bara rusar fram

 

På Spiltan har vi nu kommit igång med att skapa av kartongerna som vi fått in från familjerna på förskolan. Skapandet och idéerna hoppas vi kommer att fortsätta flöda en lång tid framöver.

Just nu är det bilar och hus som ska färdigställas. Barnen har fått välja själva vad de vill göra, sedan har tillsammans skapat många fina fordon.

Här har två kompisar undersökt om de får plats båda två i en bil! Se! Det gick!

Funderar lite i väntan på chauffören!

Med ett bälte på så har man händerna fria att hålla i ratten.

Vissa bilar är för en person bara.

Så där ja nu har chauffören dykt upp, då kör vi.

Detta är bara ett axplock av vad barnen skapat. Arbetet är i full gång och kreativiteten flödar. Barnen funderar, undersöker, reflekterar och tar reda på saker för att det som dom vill.

Hur ska vi sätta dit ratten? Om du vill ha lysen på bilen, vad tror du blir bra att använda då? Hur många däck ska du ha? Vad ska vi fästa den med? Hur många lysen ska din bil ha?

Vi har redan upptäckt att kartong är inte så hållbart vilket gör att bilarna går sönder. Då körs de till verkstaden som förhoppningsvis kan reparera skadan. Kommunikationen mellan barnen flödar, det gäller att visa varandra respekt, några barn har lagt ner mycket jobb på bilen och då gäller det att köra fram varsamt.

Arbetet fortsätter, snart kanske vi kan sätta på sommardäck på bilarna och släppa ut dom på gården.

Tack snälla för kartonger, för tillfället har vi så det räcker.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *