Sångsamling!

Idag var det två av våra barn som hade planerat sångsamlingen. Tillsammans fick de välja ut 5 sånger de ville sjunga, och välja ut handdockor som representerar sången. Engagemanget var stort och efter att de diskuterat och resonerat sig fram vilka sånger de faktiskt kunde och ville sjunga så sa ett av barnen: -Nu måste jag träna på sången så jag verkligen kan den när vi ska ha samlingen. De gjorde även ”sångkort” som var tänkt att använda för att veta i vilken ordning de tänkte sjunga sångerna. (Men när det var dags för samling tyckte de att sångkorten inte behövdes.)

Strax innan samlingen undrade ett av barnen om de kunde ha gitarren till? Vi konstaterade snabbt att ingen av oss kunde spela gitarr! Hur gör vi då?, för vi vill ju gärna ha med gitarren på samlingen? -Jo, vi frågar Ann-Christine om hon vill spela! Så sagt och gjort, barnen gick in till Ann-Christine och frågade om hon ville spela på samlingen, och det ville hon!

Lådorna förbereddes med handdockorna, som gömdes under en filt. Barnen från hela Stallet kom in och lekhallen fylldes med förväntansfulla barn. De hälsades välkomna och så drog sångsamlingen igång. Först upp ur lådan kom Elefanten, sedan kom en Katt, sedan Igelkotten, Ugglan och det vita Lammet. Barnen avslutade samlingen och sedan blev det lek på gården.

En rolig aktivitet som innebar planering, strukturering, kommunikation, reflektion, samarbete, glädje, ja listan kan göras lång på vad detta uppdrag gav barnen.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *