Rytmik i lekhallen

På onsdagar har vi på Spiltan rytmik i lekhallen.

Ett mycket uppskattat inslag i vardagen. Vi startar olika sånger på den interaktiva tavlan och sedan följer vi instruktionerna. Vi är många barn som ska samsas i lekhallen, så det gäller att ha koll på hur man tar sig fram så man inte krockar. Det är viktigt att ha kontroll över sin kropp både för sin egen skull och för andras.

Barnen utmanas att lyssna på instruktioner, de variera nämligen väldigt under sångerna. Under Djungelvandringen hörs det vatten som porlar och då gäller det att komma på något djur som finns i vatten och så ska vi härma det djuret, i nästa stund är det vind som susar, vilket djur kan man förknippa med vindar/luft? Under djungelvandringen härmar vi många djur. Alla sinnena får jobba hårt, vi använder hela kroppen på ett härligt och lekfullt sätt. Vi skrattar och har väldigt roligt tillsammans.

img_9907 img_9906

En annan sång vi lyssnar till/härmar är Häng med och där gäller det att vara ganska reaktionssnabb och att ha balans, för ibland kan de hända att man blir ståendes på ett ben en liten stund. Ja vi hittar på många spännande övningar.

Är ni sugna på att testa hemma så kan ni hitta klippen på Youtube och sök på ”Djungelvandring”,  vill ni testa mer så kan man söka på ”Häng med” och då ska alla tre delarna komma upp, vi kör också en som heter ”Först och sen sången”.

Vi tar tacksamt emot nya tips på roliga och utmanade rörelsesånger.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *